Nový rok se nám rozjel v rychlém tempu zkoušek a vystoupení a v pracovním víru není ani čas na nějaké zhodnocení, videa nebo fotografie, a to je myslím škoda, protože by si to každá akce zasloužila. Tak tedy alespoň pokus to teď trochu napravit:)
První holúbkovskou akcí v novém roce bylo vystoupení na Charitním plese, kam jsme dorazili včas a v plném počtu. To se nedalo říct o dechovce, která měla na plese hrát a uvízla někde ve sněhové kalamitě, a tak bylo na nás, abychom jim to čekání co nejpříjemněji ukrátili. Děvčata zatančila s chutí své oblíbené Karičky (viz video níže), i kluci se překonali a v tanci Pod šable šli dokonce stejnou nohou, vyšly všechny bráničky i přeskakování:) Takže pochvala:):) Starší holúbci se pak proměnili k nepoznání, když se z krojů převlékli do obleků a plesových šatů a pod dozorem rodičů si ještě chvíli zaplesali při populárních písních a nakonec dorazivší dechovce.
Další akcí bylo již tradiční vítání zahraničních cizinců na naší škole (fotografie viz školní web). Tentokrát se to neobešlo bez menších karambolů, neboť muzika se nechala zmást popleteným zpěvem a pak některé sloky vypustila a jinde zas přidala…no ale dotančili jsme jako profíci zdárně až do konce a divák nic nepoznal, jen my jsme se o něco víc zapotili. Cizinci nadšeně fotili a natáčeli, nechali se pomalovat od našich maškar a od tradičního chleba se solí rychle přešli k brodským koláčkům a dalšímu chutnému občerstvení, tak snad budou na naši školu i město v dobrém vzpomínat.
No a přišlo překvapení v novém roce zatím největší – pozvání na zahraniční zájezd do Holandska. 25.-29.duben si jistě již mnozí z vás výrazně zapsali do kalendářů, tak snad všechno klapne, zvládneme všechna přípravná soustředění a odvážně roztáhneme křídla daleko za naše hranice. Ani ti, na které se díky omezenému počtu nedostalo, nemusí být smutní. Tři první květnové dny se souborem Mladinka v Plzni se rýsují také velmi sympaticky, tak snad se nám podaří navázat nová přátelství a v červnu jim jejich pohostinnost zase oplatit.

A největší pochvala na závěr všem za včerejší vystoupení na regionální přehlídce (viz video výše), kde jste opravdu všichni zabrali, přestože jste věděli, že kvůli zájezdu do Holandska nemůžeme postoupit dál. Porotu ani diváky jsme rozhodně nezklamali, pozdravili jsme naše známé ze Světlovánku, ze Zlína i domácí Olšavěnku, která se připravuje na své 60. výročí, viděli jejich tance a hlavně inspirativní vytrvalé nadšení pro folklor, které nám se díky množství akcí a soustředění trochu vytrácí.Tak snad bude pro nás vydařené vystoupení na přehlídce a pochvala poroty povzbuzením do další práce a snad bude i v rámci plánovaných akcí čas zazpívat si, zahrát a zatančit si jen tak pro radost.

Přidat komentář