Jaký byl „první festival“?

Sobota, 5. 11. 2011  –  Rubrika: Média, Vystoupení

Tak je šťastně za námi první festival v letošním školním roce, a to I.Festival duchovní hudby na Velehradě. Jeho účastníky byly pěvecké sbory církevních škol z Veselí nad Moravou, Valašských Klobouk, Kroměříže, domácí z Velehradu a vzácní hosté z Maďarska. Pro zpestření vystoupili na úvod programu naši Holúbci, tedy ne s duchovní hudbou, ale se svými klasickými pásmy Černý Janek a Parádnice.

Tak mohli účastníci festivalu, se svými školenými hlasy, nahlédnout i do jiné hudební oblasti. A zdá se, že nebyli zklamáni, protože zaplněný Slovanský sál odměnil naše vystoupení spokojeným potleskem.
Na Velehradě nás přivítal a celou dobu se o nás staral náš lońský školní kaplan a současný kaplan Stojanova gymnázia – otec Radim Kuchař. Byli jsme moc rádi, že jsme se s ním mohli po čase zase pozdravit a popovídat o všem možném… Také nás provedl celým gymnáziem, které je opravdu krásně, moderně a vkusně zrekonstruováno.

Možná osloví i některé z našich holúbkovských osmáků a deváťáků a ti zamíří z naší milé KZŠ právě sem… Na festival nás doprovázel také náš pan ředitel, který nás povzbuzoval svou přítomností z přední řady a ochotně natočil níže uvedené video. Nechyběl ani pan Mužík se svým fotoaparátem, který nás zachránil, když energií nabité kluky vzal chvíli zchladit ven. Už se těšíme na jeho fotografie.

Věřím, že se všem naši Holúbkům na Velehradě líbilo a že si kromě festivalových triček odvezli i řadu krásných vzpomínek. Děkujeme také všem rodičům, kteří nás doprovázeli a pomáhali s hlídáním a oblékáním dětí do krojů.. Tak snad zvládneme v klidu a dobré pohodě i tu řadu dalších akcí, které nás do Vánoc čekají…

Komentáře nejsou povoleny.