Jízda králů Vlčnov 2010

Neděle, 30. 05. 2010  –  Rubrika: Vystoupení

Jízda králů ve Vlčnově – déšť i sluníčko, komplikace i pěkné zážitky…

Vystoupení na letošní Jízdě králů ve Vlčnově, na kterou jsme se všichni moc těšili, se nám nakonec trochu zkomplikovala… Část dětí onemocněla- včetně našeho hlavního verbíře Janíčka, který se svou maminkou a naší vedoucí Andreou Kapsovou trávili čas v nemocnici. Další část dětí se pak účastnila slavností 1. sv. přijímání (díky všem, kterým situace umožnila zúčastnit se alespoň dopoledního vystoupení v hlavním programu- a také Markétě Beníčkové za jejich odvoz).

No a my, kteří jsme tam zůstali po celou dobu- byla nás tam přibližně polovina z původního počtu, jsme tedy museli pořádně zabrat… Vše se ale podařilo, náhradníci své úlohy při vystoupení úspěšně zvládli a za to si pak vysloužili na oběd veliký řízek 🙂 , v odpoledním průvodu jsme si pěkně zazpívali, zahráli i zatancovali, někteří stihli omrknout i výstavu pálenic, jiní podlehli nabídce stánků s rozličným zbožím a kdo chtěl, mohl se jen tak unášet pravou folklorní atmosférou slavnostního Vlčnova… Zážitků bylo určitě dost.

Chtěla bych touto cestou poděkovat všem zúčastněným dětem- za snahu, výdrž a pěknou reprezentaci Holúbku, dále našemu hostujícímu primáši Standovi Škubalovi ze Zlína a cimbalistovi Aleši Kapsovi- za obětavou výpomoc naší muzice , také všem přítomným rodičům- manželům Mužíkovým, Moravanským, paní Kadlčíkové a paní Mikulcové za pomoc při organizaci a hlídání dětí během celého pobytu ve Vlčnově. A také Pánu Bohu za to, že se nikomu nic nestalo a že ten největší „slejvák“ nás zastihl až v autobuse.

DÍKY! M. Jochimová

AK: Další videa z Jízdy králů na DVD!

Komentáře nejsou povoleny.