Fotky a videa z Prahy už jsou tady!

Sobota, 14. 04. 2012  –  Rubrika: Média, Video, Vystoupení, Zájezdy

… a taky pár slov.Vystoupení v Praze se opravdu krásně vydařilo, i když to s ním ze začátku vypadalo všelijak. Onemocněl náš basista a nedařilo se sehnat náhradu, některé děti postihla střevní viróza a celou cestu do Prahy navíc vytrvale pršelo… Ale Pán byl s námi. Po příjezdu na Staroměstské náměstí se protrhaly mraky, vykouklo na nás sluníčko a už nás po celou dobu pobytu v Praze neopustilo. Náš cimbalista nahradil basistu a našeho cimbalistu pak náhradní cimbalistka ze Zlína studující v Praze.
Návštěvníky Staroměstského náměstí přilákaly už před vystoupením naše kroje a cizinci se hrnuli k našim děvčatům, aby se s nimi vyfotografovali. Také kluci začali hned předvádět různé taneční kroky a někteří si i vydělali, než jim to bylo zatrženo. Čas kvapil, vystoupení se blížilo, nervy pracovaly, hledaly se housle, potom noty, prostory v zákulisí byly velmi stísněné, ale snad zázrakem se nakonec všichni i s množstvím rekvizit dostali včas na jeviště, a ač se nám to zdálo téměř neuvěřitelné, opravdu jsme tancovali, zpívali a hráli na Staroměstském náměstí!Jak se nám to podařilo, můžete posoudit sami, když nahlédnete na přiložená videa.Od nás vedoucích velká pochvala všem dětem, které se opravdu snažily, kromě potlesku nám také přišli osobně pogratulovat někteří diváci… můžeme být s naším výkonem opravdu spokojení. Kromě přiložených videí můžete vidět časem i celý náš hodinový program, protože je v plánu vytvořit DVD z Prahy. Tak snad to dopadne lépe než s Jihlavou…
Hodně nás povzbudili i rodiče, kterých se nakonec sešlo dost. Někteří si vzali dovolenou, jiní naplánovali služební cesty, takže jim tímto ze srdce děkujeme, protože bez jejich pomoci bychom to určitě nezvládli!Děkujeme p. Novákové a p. Ježkové, které pomáhaly s kroji a rekvizitami, p. Mužíkovi za focení a přenášení těžkých zavazadel, p. Abrlovi za opravdu krásný videozáznam, manželům Hermanovým za pomoc při hlídání dětí a konečně babičce Šobáňové, která nám přivezla z Kolína 3 krabice opravdu skvělých buchet!
A co všechno dalšího nás ještě potkalo v Praze? To lze myslím dobře vyčíst z přiložených fotografií… Jen ve zkratce, aby rodiče měli přehled (některé děti totiž po příjezdu mluvily jen o Mac Donaldu, kde jsme si udělali cestou přestávku…):první den nás čekal ještě po ubytování v družině Základní školy sv. Voršily večerní výjezd lanovkou na Petřín, zrcadlové bludiště, rozhledna, procházka osvětlenou Prahou… Jako překvapení byla dětem přímo do spacáků naservírována pizza, kterou dodala nedaleká pizzerie. Nezapomněli jsme samozřejmě ani na večerní modlitbu a korunku k Božímu milosrdenství.
Druhý den jsme pak zahájili mší u Pražského Jezulátka, následovala procházka po Karlově mostě, proplétání se uličkami kolem Staroměstského náměstí, oběd v jídelně základní školy, opravdu krásná a působivá prohlídka Národního divadla, dále pak prohlídka Základní školy sv. Voršily a závěrečný rozchod na Staroměstském náměstí. Nakonec jsme se my vedoucí zhluboka nadechly a absolvovaly s dětmi cestu metrem k našemu autobusu, kde jsme si po přepočítání dětí zase zhluboka vydechly, protože nikdo nechyběl.No a zbytek vzpomínání je už na vás všech samotných, jistě máte spoustu vlastních zajímavých zážitků a budeme rádi, když se o ně s námi na příští zkoušce podělíte.
Na závěr přejeme našim zpěvačkám, které si zítra zazpívají v Hradišti v dalším kole soutěže Zazpívaj, slavíčku, aby to dobře zvládly, neměly žádnou trému a pěkně jim to s CM Ohnica ladilo. Držte se, myslíme na vás! Všem také přejeme krásné prožití neděle Božího milosrdenství.

Přidat komentář