Zdroj 131123_Holúbek Olomouc

Tak máme za sebou další školní rok a před námi otevřely své dveře sladké prázdniny. Ten letošní, pro Holúbek už 8. školní rok, byl dost náročný a hektický díky změnám, které ve škole proběhly, na druhou stranu krásný a bohatý na akce a zážitky. Bohužel jsme mnohé nestačili na naše stránky zaznamenat a komentovat, a tak je myslím na místě aspoň krátké ohlédnutí za vším, co nám tento osmý rok přinesl.
Začali jsme ještě v prázdninovém duchu soustředěním na chatě Arnika na Lopeníku. Tady vzniklo nové pásmo Jak sa v Brodě tancuje a taky jsme si oprášili Mlynáře a některé písničky. Byla tu skvělá kuchyně, úžasné chatky, nádherný výhled z terasy a strašidelná stezka odvahy. Program, který jsme tu připravili, jsme předvedli na prvním vystoupení, které se uskutečnilo v rámci tradičního festivalu Uherskobrodsko v písni a tanci.
Další zajímavou akcí byl Den arcidiecéze v Olomouci, kde jsme začátkem listopadu reprezentovali nejen naši školu, ale i celou farnost. Následovalo tradiční vystoupení na  Kateřinském jarmarku a naopak akce netradiční – náš první pokus o komponovaný program – Adventní večer, kde jsme spojili své síly se souborem Hradišťánek a brodskou ZUŠ. Celá akce byla pro nás opravdu obohacujícím a krásným zážitkem a jsme moc rádi, že i ohlasy diváků byly velmi pozitivní.

Po vánočním odpočinku a uzavření I. pololetí k nám zavítali zahraniční studenti, které jsme ve škole přivítali chlebem a solí, no a samozřejmě i zpěvem a tance. Také jsme je naučili některé taneční kroky a lidové hry, když se přišli trochu neplánovaně podívat na naši zkoušku. Následovalo soustředění na Maršově, kde vzniklo nové pásmo Už sa fašank krátí a taky si holky oprášily Karičky a muzika se předvedla Maďarským čardášem.
No, a jak už to v Holúbku bývá pravidlem, přišlo jaro a s ním řada vystoupení, kde jsme předvedli postupně vše, co jsme v tomto roce vytvořili. Byla to v březnu Celostátní přehlídka církevních škol v Odrách, kde nás neminulo čestné uznání poroty a postup do galaprogramu, byly to nádherné dva dny v dubnu v Praze, kde jsme vystupovali na Staroměstském náměstí, bylo to v květnu tradiční vystoupení Maminkám, kde jsme si vyzkoušeli i netradiční taneční žánry, Holúbek I potěšil pásmem Na lúce a úžasně zahrála a zazpívala naše malá Muzička. V červnu jsme pak potěšili babičky a dědečky vystoupením při výročí otevření jejich penzionu a vše pak završil festival Mladé štěpy ve Veselí nad Moravou, odkud jsme si přivezli řadu krásných dojmů a psát o něm by zabralo další velký odstavec (a kdo by to pak ještě četl…)
Věříme, že už si teď všichni užíváte na výletech, táborech, rodinných dovolených nebo jen tak s kamarády venku, snad nám k tomu ještě sluníčko trochu víc posvítí… Věříme, že se vám přitom ale nevykouří z hlavy ani všechny písničky a taneční kroky… Budeme je totiž hned v září potřebovat. V sobotu 13. 9. nás čekají tradiční Slavnosti vína a v neděli 21. 9. mezinárodní festival dětských souborů v Luhačovicích. Tak myslíme, že i po prázdninách je na co se těšit…
Přejeme všem, malým i velkým Holúbkům, krásné prázdniny, sluníčko, dobrodružství, pohodu, hlavně žádnou nehodu a v září všichni zase AHOJ

Přidat komentář